Choklad&Lakrits
Har upptäckt att chokladtryffel är riktigt enkelt att göra och väldigt gott! Har också införskaffat ett pralinset för att göra chokladpraliner. Där fick man med silokonformar som gör det hela lite enklare.
Grunreceptet för chokladtryfflarna som jag gjort är:
100g mörk choklad 70% gärna smaksatt med hallon eller mint. Har också använt marabou Polka.
1 dl vispgrädde
Annan smaksättning som jag använt mig av är Bailys, Lakritspulver. Den absolut bästa smakkombinationen är Choklad & Lakrits! Inspiration till det fick jag när jag och Linda var på Chokladmässan i Askersund i höstas. Lakritspulvret är enkelt att blanda i lite i den smälta chokladtryffeln.
Värm upp grädden i kastrull, ta bort från plattan och tillsätt chokladen i småbitar. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt ev. smaksättning. Låt sedan stå kallt en stund så att smeten stelnar lite, går då bra att rulla till bollar och sedan rulla i kakao.
Till Pralienerna smälter jag först mjölkchoklad och fyller formarna, häll sedan tillbaka överskottet så att chokladen bara täcker formen. Låt detta stelna i kylen och häll sedan i chokladtryffel men inte riktigt ända upp till kanten. Smidigt att använda sprits då det inte kladdar så mycket. När detta stelnat spritsar jag på ett lager smält choklad som jag hade i formen från början.

Grunreceptet för chokladtryfflarna som jag gjort är:
100g mörk choklad 70% gärna smaksatt med hallon eller mint. Har också använt marabou Polka.
1 dl vispgrädde
Annan smaksättning som jag använt mig av är Bailys, Lakritspulver. Den absolut bästa smakkombinationen är Choklad & Lakrits! Inspiration till det fick jag när jag och Linda var på Chokladmässan i Askersund i höstas. Lakritspulvret är enkelt att blanda i lite i den smälta chokladtryffeln.
Värm upp grädden i kastrull, ta bort från plattan och tillsätt chokladen i småbitar. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt ev. smaksättning. Låt sedan stå kallt en stund så att smeten stelnar lite, går då bra att rulla till bollar och sedan rulla i kakao.
Till Pralienerna smälter jag först mjölkchoklad och fyller formarna, häll sedan tillbaka överskottet så att chokladen bara täcker formen. Låt detta stelna i kylen och häll sedan i chokladtryffel men inte riktigt ända upp till kanten. Smidigt att använda sprits då det inte kladdar så mycket. När detta stelnat spritsar jag på ett lager smält choklad som jag hade i formen från början.

Kommentarer
Trackback