Semlor!!!

Har haft Semmelkalas och bjudit på två olika varianter av minisemlor, här kommer receptet! Klassiska semlor och blåbär-vaniljsemlor.
 
1msk malen kardemumma
50g färsk gäst (blå)
3dl gräddmjölk (hälften grädde hälften mjölk)
150g smält smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 vispat ägg
11dl vetemjöl
 
Smölt smöret i kastrull, tillsätt sedan gräddmjölken och värm till fingervarmt. Smula ned gästen i en bunke, tillsätt mjölk-smörblandningen, socker, salt, kardemumma och ägg, blanda ihop så att gästen löser sig. Tillsätt vetemjöl lite i taget under bearbetning i bakmaskin. Gäs i ca 1 timma. Baka ut bullarna på plåt och gär under bakduk i ca 1-2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen på ca 200grader tills bullarna får fin färg.
Förbered fyllningen under tiden bullarna svalnar.
 
Fyllning 1) riven mandelmassa, blandad med lite av inkråmet från bullarna, vispa med elvisp ihop detta med en klick rumsvarmt smör samt lite vispad grädde. Fyll en sprits med krämen och spritsa fyllningen i bullarna.
 
Fyllning 2) Gör vaniljkräm (jag köpte vanligt marsanpulver) blanda i lite vaniljpulver och vispad grädde. Fyll en sprits med krämen och spritsa fyllningen i bullarna.
 
Vispa grädde oc spritsa på semlorna täck med lock och pudra över florsocker. Till bullarna med vaniljkräm gjorde jag blåbärsgrädde. Tinade blåbär blandade med florsocker och vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0